Carol bronz-at

Carol bronz-at

PostPosted by Retelist on Tue Apr 15, 2008 6:56 am

Statuia "strica" platoul

Inca una dintre ispravile "edilului-sef", distruge ceea ce a construit de curind:

Platoul din fata prefecturii a fost distrus ieri, cand au inceput lucrarile pentru ridicarea soclului pe care va fi postata statuia ecvestra a Regelui Carol I. In acest loc au fost organizate numeroase concerte, targuri agricole si chiar Revelionul, iar, datorita faptului ca platoul este in centrul orasului, oamenii veneau in numar mare pentru ca se simteau in siguranta. Se pare ca aceste lucruri nu par importante pentru autoritati. Spatiul respectiv va fi redus odata cu amplasarea statuii si va "impiedica" organizarea altor manifestari.

Primarului nostru ii plac statuile, problema este ca s-au cheltuit sume enorme pentru realizarea acestei statui:

Image

4.600.000 RON x 10.000 = 46 miliarde ROL

ceea ce inseamna la un curs BNR de 2.2951 RON = 1 USD, 2 milioane de dolari din banii cetatenilor.

Ridicola este incercarea de a transmite cetatenilor mesajul ca acea statuie este o donatie a Ministerului Culturii, nu o cheltuiala locala. Dar banii din bugetul Ministerului Culturii ca si cei din bugetul local sint luati cu forta de la cetateni!

Orice opera de arta amplasata pe spatiul public trebuie realizata din donatii de la cetatenii care doresc sa sustina construirea acelor opere, nu prin "donatii" din banii furati de la cetateni!
Last edited by Retelist on Tue Apr 15, 2008 7:52 am, edited 1 time in total.
The Government is like a baby’s alimentary canal, with a happy appetite at one end and no responsibility at the other. – Ronald Reagan
Retelist

Re: Carol bronz-at

PostPosted by Za crevete on Tue Apr 15, 2008 7:42 am

mie chiar imi placie statuiea asta!
Za crevete

PostPosted by Administrator on Tue Apr 15, 2008 7:51 am

Eu nu am vazut-o dezvelita; cred ca arata bine!
"If you have ten thousand regulations, you destroy all respect for the law." – Winston Churchill
Administrator
Site Admin

PostPosted by Retelist on Tue Apr 15, 2008 7:56 am

N-am scris ca e urata sau frumoasa. Problema este modul in care au fost procurate fondurile. Singura metoda acceptabila mi se pare aceea a donatiilor voluntare private. Nimeni nu ar trebui sa fie obligat sa plateasca pentru mofturile/gusturile unor politicieni!
The Government is like a baby’s alimentary canal, with a happy appetite at one end and no responsibility at the other. – Ronald Reagan
Retelist

PostPosted by Administrator on Thu Apr 17, 2008 11:58 am

Orasul lui Razgandeanu

Dupa saptamani intregi in care mai toata lumea l-a batut la cap pentru a nu amplasa aiurea statuia ecvestra a lui Carol I, primarul Nicolae Dragu s-a razgandit. Nu mai strica piata din fata prefecturii, ci duce calul mai spre Stop. Luat la ture de colegii sai de partid si tras de urechi de seful formatiunii politice din care face parte, Raducu Filipescu, actualul primar liberal muta calul. Nu ca la sah, sport ce nu prea ii place, ci cu macaraua, dupa ce a sapat ditamai groapa in fata cladirii ce se vrea a fi palat administrativ si de cultura, care este insa un santier de ani buni si va mai ramane la fel inca ceva timp. S-a sapat groapa, cine plateste pagubele? Bineinteles ca nu edilul-sef, caci, deh, el centreaza, el fenteaza, dar nimeni nu-l faulteaza. Ce conteaza ca s-a stricat pavajul, cateva fibre optice si niscaiva beton? Vin firmele abonate si astupa gratis, luandu-si apoi partea leului din alte lucrari.
"If you have ten thousand regulations, you destroy all respect for the law." – Winston Churchill
Administrator
Site Admin

Return to Eveniment